Депресия след развод

Депресия след развод-психологична консултация

Приспособяването към живота след развод може да отнеме от няколко седмици до много години. През това време може да изпитате редица негативни емоции – гняв, страх, тъга. Може също да сте по-податливи на определени състояния, включително посттравматично стресово разстройство и депресия.

Депресията, която възниква вследствие на травматични житейски събития като развод, е различна от клиничната депресия. Това е така наречената ситуационна депресия или депресия на приспособяването.

Емоциите след развода са:

  • Скръб и тъга
  • Срам и вина
  • Страх и безпокойство

За да се справи човек успешно с депресията, то трябва да й се обърне внимание веднага щом симптомите се развият. Това ще помогне на хората да се възстановят по-бързо. Дори и тези, които са преживели депресия за дълго време стигат до извода, че промените в начина на мислене и поведение подобряват настроението.

При развод човек минава през различни етапи и кризи, с които понякога не може да се справи сам и тук е важна правилната работа на психотерапевта. Затова, веднага щом усетите, че сте в капана на тревожността и депресията, не чакайте, а потърсете помощ! Асоциация ИМАГО разполага с опитни психолози и психотерапевти, които ще Ви помогнат при депресия след развод. Свържете се с нас и ще получите разбирането и подкрепата, от която се нуждаете!


 Краси Александрова Николова

Терапевт-консултант

Телефон за контакт: 0884 94 44 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *