Консултация на родители

Консултация на родители-Център за психологично консултиране

Имате проблеми с Вашето дете или тинейджър? Или конфликтни ситуации? Потърсете екипа на Асоциация ИМАГО, за да споделите за проблема и ще получите от нас подкрепа.

„Децата имат основни неотменни права – на храна, облекло, подслон и защита. Но освен тези физически права, те имат правото да бъдат обичани, уважавани и да се отнасят към тях по начин, който им позволява да развиват самочувствието си.

Децата имат право и да бъдат ограничавани в поведението си, да грешат, но да бъдат възпитавани без физическо и емоционално насилие.

Най-накрая, децата имат правото да бъдат деца. Те имат правото да прекарат първите си години в игра, спонтанност и безотговорност. Съвсем естествено е с годините любящите родители да поощряват съзряването им с вменяването на определени отговорности и домашни задължения, но в никакъв случай за сметка на детството.“

Сюзън Форуърд, Крейг Бък


Краси Александрова Николова

Терапевт-консултант

Телефон за контакт: 0884 94 44 11

2 Коментари за “Консултация на родители

  1. Често в процеса на раздяла единият родител отмъщава на другия родител от ревност, злоба или чисто психопатично поведение. Спира да търси и неглижира децата си с години или системно ги нагрубява, не зачита тяхната личност, започва да завежда дело след дело на бившия си партньор, да пуска жалби до полиция, прокуратура и други органи с всевъзможни обвинения и искания с единствена цел да подчини този родител на своите желания, а грижата за психичното и физичното здраве на децата остава настрана.. За да предотвратите формиране на родителско отчуждение , потърсете помощ .
    Краси Николова – терапевт

  2. Много често след раздяла, водени от чувство за реваншизъм, родителите, на които не са присъдени родителските права, започват агресивни кампании за очерняне на другия родител, като подават фалшиви сигнали и принуждават децата и бившите си половинки да ходят постоянно по разпити, да пишат обяснения в полицията и други институции

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *