Депресия-Панически атаки-ТревожностПубликации

Край на депресията през 2019 и 18 причини да потърсиш помощ от професионалист!

Край на депресията през 2019 и 18 причини да потърсиш помощ от професионалист

Времето е подходящо за това да излезем от затвора на собственото си мислене и да се отървем от негативните модели и деструктивните навици.

По този случай и въз основа на работата с моите клиенти  реших да обобщя най-срещаните мотиви, които карат хората да потърсят професионална помощ от психолог в справянето с депресията.

Списъкът не е изчерпателен. Също така съм сигурна, че той няма да успее да отговори на вижданията на всички читатели, но се надявам да вдъхне увереност на тези от Вас, които търсят отговори и които все още се колебаят да потърсят помощ в разрешаването на техните проблеми и да адресират с решителност въпроса за психологичното им здраве.

Като човек и като професионалист вярвам, че терапията може да донесе трайно и устойчиво щастие на всички хора, които изпитват дискомфорт в собствената си кожа, страдат или са изпаднали в депресивно състояние. Консултацията с психолог помага за разрешаване на стари конфликти и травми, които са причина за страдание. През терапията човек се учи да познава себе си, да променя моделите си на поведение, които му помагат да бъде по-успешен в личен и професионален план, да открива и осъществява отдавна забравени свои качества, хобита и преживявания, с други думи – да бъде истински щастлив.

Ето и основните причини:

 1. Защото желаят по-добро здраве, както психическо, така и физическо. А те винаги са взаимно свързани.
 2. Защото няма по-голяма болка от неразказаната история. Ние сме постоянно свързани във Фейсбук, имаме стотици приятели, но се чувстваме самотни.
 3. Защото клиентите ми се стремят  не само към по-дълъг живот, но и искат да го изживеят пълноценно.
 4. Защото вярват, че чрез отчетността на терапията е много по-вероятно да постигнат целите си. Така са спокойни, че положителната промяна няма да се превърне в поредната неспазена новогодишна резолюция.
 5. Защото кариерата и финансовото положение са важни за тях и те искат да постигнат спокойствие на ума, което да им позволи да се фокусират върху тяхното професионално и личностно развитие.
 6. Защото всички те се стремят да създадат добри, та дори изключителни връзки с обичаните от тях хора, а това става само тогава, когато самите ние сме щастливи!
 7. Защото клиентите ми имат проблем със съня и за тях и тяхното здраве е важно да си осигурят по-добър сън, да бъдат жизнени и енергични в своя ден!
 8. Защото търсят по-добро самочувствие и се стремят към здравословен сексуален живот.
 9. Защото фактът, че са взели решение да излязат от негативната спирала и са предприели действие им носи самочувствие и увереност! Макар в началото крачките да са малки, те усещат напредък.
 10. Защото е доказано, че терапията дава резултат. Много от клиентите ми се решават на тази така важна стъпка за техния живот и бъдеще, след като са прочели успешните истории на сайта ни.
 11. Защото добрата терапия дава трайни резултати и довежда до устойчива промяна. Тя създава здравословни навици и модели на мислене и поведение.
 12. Защото вече са опитали сами, но не се е получило. „Лудост е да правиш едно и също и да очакваш други резултати“ – Айнщайн.
 13. Защото вече са страдали достатъчно и е време да оставят травмите в миналото.
 14. Защото има негативни последици, ако не вземат мерки.
 15. Защото хората, които ги обичат винаги се радват да ги виждат щастливи.
 16. Защото няма нищо срамно в това да бъдеш човек и да потърсиш помощ.
 17. Защото с нашето действие (и бездействие) даваме пример на околните.
 18. Защото животът е прекрасен и те заслужат да го живеят в радост и вълнение.

Това беше от мен! Пожелавам Ви успешен старт и година, изпълнена с щастие, споделени моменти на радост и топлина!

С обич, Краси!

За Автора:

Прочети за опита на Краси Николова и за методите, които тя използва!

Завоювай контрола над своето щастие и започни 2019 с увереност и решителност за промяна – насрочи безплатна консултация с Краси Николова – 0884 94 44 11

Екипът на Асоциация ИМАГО създаде форум за психологична помощ, консултиране и споделяне. Чрез форума имате възможност да споделите Вашите преживявания, тревоги и страхове, ако имате нужда в справянето с депресивни състояния и да получите професионална психологична помощ и консултиране от опитните психолози и психотерапевти на Асоциация ИМАГО. Включете се в нашия форум за депресия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *