Следродилна депресия

Следродилна депресия-Център за психологично консултиране-психолог Краси Николова

Депресията в перинаталния период е разстройство, което се случва по време на бременност и раждане, и се оказва значима предпоставка за развитие на психично разстройство на по-късен етап.

Приблизително около 10 до 15 % от жените отключват Афективни разстройства. При 80 % от всички майки се наблюдават депресивни епизоди, които стартират на третия ден след раждането, а пикът им е между 3-5 ден. В публикацията „Състоянието на майката в първите дни и седмици след раждането“ ще се запознаете с най-честите емоционални колебания при жените след раждането най-вече на първо дете.

В публикацията „Депресия или изборът да бъдеш щастлив“ ще се запознаете с характерните прояви на класическия депресивен синдром.

Не чакайте да изпаднете в депресивно състояние, а изберете да бъдете щастлива!

Екипът на Центъра за психологично консултиране – Асоциация ИМАГО се състои от опитни психолози и психотерапевти, които ще Ви помогнат да излезете от капана на натрапчивите депресивни мисли и депресивно състояние след раждането на Вашето дете. Свържете се с нас и ще получите разбирането и подкрепата, от която се нуждаете!

Екипът на Асоциация ИМАГО създаде форум за психологична помощ, консултиране и споделяне. Чрез форума имате възможност да споделите Вашите страхове и притеснения след раждането на Вашето дете и ще получите професионални съвети и помощ от психолозите на Асоциация ИМАГО. Включете се в нашия форум за следродилна депресия.


Краси Александрова Николова

Терапевт-консултант

Телефон за контакт: 0884 94 44 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *