Мия

Мия-клиент на психолог Краси Николова от Асоциация ИМАГО

Моето порастване

Детството ми не беше никак леко. Разбира се, имаше и хубави моменти, но тогава не съумявах да ги видя. Израснах без баща и бях отгледана от нещастна и изтормозена майка, която изразяваше гнева си върху мен. След години на психически и физически тормоз аз също израснах такава – нещастна, депресирана, живеех в постоянен страх и стрес, търсеща одобрение и обич от другите, които все така не получавах.

В последствие научих, че важното е човек на първо място сам да се обича и цени, а след това би могъл да изгради здрави връзки с други хора. След преживяването и на физическа травма и всички страхове, които ме преследваха през годините, животът най-накрая ме срещна с Краси Николова. Или по-скоро аз почуках на нейната врата, отчаяна и изплашена. Това беше моята първа крачка към щастието. Сега излизам от същия този уютен кабинет – уверена, пораснала и изразяваща себе си. Това постигнахме с усилена работа. Не беше лесно, но само как си струва!

Краси ми помогна да осъзная, че съм чудесна точно такава каквато съм. Тя ми вдъхна желание да се развивам, да израствам и да уча.

Също така Краси ми вдъхна увереност да отстоявам себе си, да показвам емоциите си, да поставям граници и да казвам НЕ и това не ме кара да се чувствам неудобно. Също така разбрах, че нямам нужда от одобрението на никого за това как живея живота си. Заедно изминахме път, през който тя не спираше да ме подкрепя. Постепенно паник атаките изчезнаха и сега живея леко и в баланс!

Краси Николова, благодаря, че ми показа правилния път!