Нина

Нина-клиент на Краси Николова-психолог от Асоциация ИМАГО

„Краси ми помогна да преборя болката в душата ми, да се освободя от миналото си и да го приема. Тя беше ключовият фактор да намеря мотивация да се завърна на пътя на щастието и позитивната промяна.“

 

Казвам се Нина, на 28 години, неомъжена, имам прекрасна дъщеря на 8 години.

Не мисля, че има значение какво точно съм преживяла, както и нужда да споделям детайли за конкретни събития, или по-скоро как ме караха те да се чувствам, как ги приемах. Като че ли бях загубила себе си, забравих усмивката си, емоциите си, забравих дори на къде бях тръгнала – цели, мечти…

Бях обзета от тревоги и страх, чувствах се като в задънена улица. Явно точно тези чувства не ми даваха шанса да продължа по пътя си напред. Явно и това е моментът, в който човек губи силите си за борба и започва да се предава. Просто бях изморена, много изморена. Имах много болка в душата си, всичко беше механично.

Запознанството ми с Краси стана напълно случайно, благодарение на приятеля ми, с когото отидохме заедно да потърсим помощ при нея. Терапиите бяха комбинирани – посещавахме я аз и дъщеря ми заедно, както и по отделно, според преценката на Краси и нейните наблюдения на нашето развитие.

Много неща успях да кажа на глас при Краси, което ми помогна всъщност да се замисля над собствените си думи и мисли, както и над нейните съвети. Всеки път след терапията се прибирах пеша до нас и мислех над всичко, за което си говорихме. Отговорите на всички тези въпроси, които си задавах, както и вярата в мен самата, изплуваха постепенно с времето. Промяната в мен стана видима: Сега с увереност мога да кажа:

1. намирам се в процес на положителни промени;
2. ценя всичко, което правя;
3. изживявам любов, където и да отида;
4. обичам и одобрявам себе си;
5. заслужавам най-доброто и го приемам сега.

Тези 5 неща са факт, както благодарение на усилената работа от моя страна и борбата, която водих, така и от подкрепата, която получих от Краси. Благодаря за вниманието и топлите чувства, Краси!

С любов: Нина

Прочети повече за Краси Николова и нейният похват в психологичното консултиране